Menu
Lingon om..... / Odd Molly

Spinner Silk s/s dress vintage chalk och iphone-tips


Fin och figursmickrande klänning. Eller i allafall en som jag känner mig lite slankare i. Tyvärr har jag en juleröd bh under som lyser igenom.

Kanske på lite rea? Jag skulle gärna ha denna. Men man kan ju inte få allt…. Jag gillar de lila tonerna i klänningen!

Resan har bara gått alldeles för fort..träffa släkten sådär komprimerat blir lite jobbigt när man längtat och saknat vissa personer länge, länge..
🙂 Fast å andra sidan är det en del av dom man inte kan slippa fort nog!! Men den historian drar jag inte här mer än att beskriva min 85-årige farbrors 82-årige flickvän som jag eskorterar genom snömodd mitt i natten på väg mot närmsta tunnelbana.
Otroligt vad mycket gift en människa kan spy ur sig i ord på en så kort sträcka, och vad hårt det ändå tar, trots att det kommer från en skröplig gammal dam som knappt kan gå… Allt genom att ställa fel frågor, på fel plats och fel tid..
Jag hittade knappt tillbaka till mitt hotell och somnade till sist med tårar på kinderna.
Nä, det kunde jag varit utan.
Nu tänker jag istället titta på bilden av dessertbuffén och muntra upp mina mungipor, för det mesta annars på kvällen var trevligt och fint.. Inte ska en förvirrad gammal gammkärring få deppa ner mig!!!

Fotat på tåget på väg hemåt skånela. Jag bara älskar min iphone, hela denna resan har jag fotat och filmat med den. Och det går ju hyfsat att blogga också? Att den överhuvudtaget klarar av att fotografera i farten medan tåget rullar?
Ett litet iphone-tips till den som är intresserad. Ett litet exempel: Gå till tradera i safari, välj odd molly, välj senast inlagda. Sen kommer det fiffiga: tryck på + och välj lägg till på hemskärmen. Då bildas en liten traderaikon som tar dig direkt till det senast inlagda mollysarna på tradera. Snabbt och fiffigt! (nytt för mig iallafall!)
Jag är ju hemma igen nu när jag skriver detta sista, glömde att säga det:-) Min premiärtur på internet via adsl. Jag ler. Hela tiden…
Kramar och ha det så bra!!

No Comments

 • Cissi
  5 december, 2010 at 18:37

  Hej!
  Den klänningen sitter så fint på dig! Verkligen något du måste jaga på rean!
  Gamla damer, släktingar, unga som gamla, som häver ur sig ditten och datten är riktigt jobbigt för själen och ibland orkar man bara inte ge sig in i en diskussion eller säga emot. Ibland bara nickar man med, men det känns på insidan… Tårarna rullar men sedan kommer man på alla andra man har omkring sig…och tur är det!
  Primbootsen i rött, i ditt förra inlägg…Wow säger jag bara, så fina! Fick de följa med hem?
  Ha det gott!
  Kram/C.

  Reply
  • Lingonberrie
   5 december, 2010 at 20:19

   Tack Cissi, du har ju rätt. Man har ju andra omkring sig som tur är..Kram!!
   Primebootsen i rött fick inte följa med hem, kanske om jag vunnit på triss idag, men jag tycker mest att dom är roliga och glada att se på, inte riktig min stil, men de är säkert überläckra på någon annan.
   Ha en fortsatt skön kväll!

   Reply
 • Josanne
  5 december, 2010 at 20:04

  Gumman skit i de uråldriga kärringarna, håll dig till de som kommit hälften. För som en av de senare så hävdar jag med bestämdhet att du är en av de underbaraste människor som finns och som jag är så glad för att jag har fått chansen att träffa dig. Du är genomfin innifrån och ut! Du är en vän jag hoppas ha kvar för livet!
  Låt inte de jävlarna ta dig! Och nästa gång du blir ledsen av den anledningen; ring mig för tusan!
  Och vet du; vi måste fan knipa varsin spinner vintage chalk på rean. ;o)
  Massa kramar finaste!!!

  Reply
  • Lingonberrie
   5 december, 2010 at 20:21

   Åh, vad du är underbar Josanne! Vilken fin kommentar…detsamma, ring när du känner för det. Och jag gillar dig såååååååå mycket.
   Vi får göra en lite rearesa kanske:-)?
   Stora jättekramen!

   Reply
 • Fröken Abbe
  5 december, 2010 at 20:06

  Skulle kunna skriva det samma som Cissi redan gjort. Och så kommer man i efterhand på allt passande man kunde sagt, det är så retsamt.
  Hoppas du har det lite bättre nu när du kommit hem!
  Kram

  Reply
  • Lingonberrie
   5 december, 2010 at 20:23

   Visst är det så, man kommer på efteråt vad man skulle ha sagt. Allt är bara skönt nu med att vara hemma:-)
   Kramar!!!

   Reply
 • Josanne
  5 december, 2010 at 20:52

  Klart vi måste rearesa! Sthlm eller Kph kan vi ju prata om sen. I will be back in Skåneland 22/12. Odde & Modde hälsar ;o) Kram!

  Reply
  • Lingonberrie
   5 december, 2010 at 22:11

   Saknar dig alleredan:-) Ha det så underbart!!!
   Kram!

   Reply
 • Mollymatronan
  5 december, 2010 at 20:54

  Fy satan för fisiga 82-åriga flickvänner! Jag skickar en STOR cyberkram till dig, och en bortryckt käpp till den gamla bittra:/ Dubbelkramar!
  Klänningen är jättefin, jag provade den för ett tag sedan. Men lite svåranvänd kanske…ska man ha tunnstrumpor och finskor till? Tights och stövlar? Angenäma frågeställningar:))

  Reply
  • Lingonberrie
   5 december, 2010 at 22:12

   hmmm, ja stövlar tror jag och ibland en bohemisk kofta ovanpå? Jag vet inte den är lite svår, för framifrån är den lite som en tunika och baksidan är mer figursydd? En tjej hade den på i OM-butiken och hon var jättesnygg( grr, och smal)
   Kramar!!!

   Reply
 • Linda G
  5 december, 2010 at 21:46

  Usch vilken människa! Vet att det är svårt att inte ta åt sig, men det är nog det bästa. Sen tycker jag att det är så att många gamla häver ur sig vad f-n som helst och nog anser att dom med ålderns rätt kan göra så. Dom mest oförskämda människor jag har stött på har varit pensionärer….Stoooooor kram:)

  Reply
  • Lingonberrie
   5 december, 2010 at 22:13

   Ja, många äldre är nog så, men det finns ju raringar också:-) Den här damen är ändå lite ökänd, men ändå förundras man…?
   Kramar till dig snygging!

   Reply
 • Anne
  5 december, 2010 at 22:02

  Men hihi du har nästan fotat ”mitt” hus! Jag bor strax bakom berget. Riktigt tråkigt att behöva lyssna på dumheter som gör dig ledsen. Trist att Stockholmsbesöket skulle avrundas så. Vi känner inte varandra men du verkar vara en varm och härlig person så det känns verkligen oförtjänt.
  Varma kramar

  Reply
  • Lingonberrie
   5 december, 2010 at 22:14

   Tack Anne! Dumma damen är snart glömd. Men tyvärr bränner hennes ord ganska bra fortfarande. Men Stockholm kommer jag gärna tillbaka till:-) Och vem vet? Vi kanske ses nångång?
   Kramar tillbaks!

   Reply
 • Jeanette
  5 december, 2010 at 22:30

  Men vilken kärring! Varför ska de ha rättighet att kläcka ur sig otrevligheter. Precis som Linda säger har jag också upplevt. Kan det vara så att med åldern försvinner förståndet? För j-ligt att hon skulle förstöra det. Stackars din fabror också….
  Stor kram och hoppas att detta snart är ett minne blott

  Reply
 • ChristinaB
  5 december, 2010 at 22:38

  Nästa gång någon gör dig så illa, tänk på Grynet: ” Ta ingen skit”
  kramar

  Reply
 • Anne
  6 december, 2010 at 10:42

  Vore hur trevligt som helst att ses om det passar 🙂
  Kram

  Reply
 • Hilde
  6 december, 2010 at 20:15

  Så fin du är i klänningen! Synd att kärringen förstörde lite för dig. Varför kan de inte bara hålla käften? Nä när man blir gammal då ska det sägas, huua.
  Kramar till dig!

  Reply

Leave a Reply