Menu
Lingon om..... / Odd Molly

Köpenhamn för femtielfte gången

Mina backupbrillor, de andra försvann igår någonstans mellan badrummet och sängen:-) Gillar inte dessa så värst, tycker jag ser ut som doktor Lingon, stressbelastningsingenjör.


Hejsan!! Nu är jag tillbaka hemma igen efter två dagar i Stockholm och en i Köpenhamn. Känner mig lite som jag har bott på ett tåg sista dygnet. Nu tänker jag hålla mig hemma ett tag, den okontrollerbara röriga klädhögen framför garderoben har växt till sig till oanade höjder och jag måste tämja den och få den att gå tillbaka i storlek lite:-) Och hus och flytt, ja hujeda vad det är att fixa med.
Men jag har haft jätteroligt och hunnit med att Mollyspana en hel del. I Stockholm hittade jag inte en endaste flannelklänning, inte i någon butik. Jag ville gärna ha provat en fyra i old pink men det sket sig..och i dag i Köpenhamn hade de inga där heller  och inga övriga flannelisar för den delen heller.
Idag fick jag ett ryck och provade Wispy Blouse som är gjord för småbystade damer, även de i stl 4.
Fast detta är en trea, men fyran gick inte på heller. Tygskärningen över bysten räcker liksom inte ner under riktigt utan lägger sig tvärs över och trycker ner behagen på nåt vis. Himla synd för blusen är jättefin, särskilt ryggen. Färgen stämmer inte hundra med fotot, den är mjukt militaryfärgad och broderierna är i cabaret, lite åt magenta alltså lila och inte tomterött.
Jag lägger in produktbilden här så ni får jämföra, fast nu ser de ju ganska lika ut i färg ändå?:-( I alla fall….blusen är mer grön än brun om jag får tycka:-)


Håhåjaja, vad mycket svammel från Lingontanten, det är nog så att jag varvar ner lite här…
tyvärr får jag kila i väg en stund från bloggvärlden, räkningar ska betalas och strumpor ska jagas ända ner till tvättstugan.
Kramar på er och ha en  trevlig kväll!!

No Comments

 • Mollymatronan
  27 oktober, 2010 at 21:09

  Jag provade Old pinken i går, men jag är skeptisk (för att citera doktor Dengrot:). Kände mig som en mix av Miss Piggy och Laura Ingalls. Det kan också bero på bäraren (men det tror jag inte *ljuger hejdlöst*). Men allt klär en skönhet, så leta på du!

  Reply
  • Lingonberrie
   27 oktober, 2010 at 21:36

   Neh, jag ville nog inte ha old pinkie flannelen men prova kan man ju alltid. Stavas det flannel eller flanell. Flanell låter svenskt men flannel lite utomrikiskt?? Jag älskar iallafall flannel i alla dess former nästan. Köpte en gång en skjorta på Statoil i Leksand, har den fortfarande i garderoben:-)

   Reply
  • Lingonberrie
   27 oktober, 2010 at 21:40

   Åhhh. Men vänta en komplimang…..suuuug…..slurppp…….mmm….tack!!!! 🙂

   Reply
 • Mimmi
  27 oktober, 2010 at 21:35

  Jisses vad jag skulle ha hyvlat kortet mitt, stora städer=stort utbud 🙂
  Ja flanellen i old pink lockar mej, klänningen har ju en fantastisk passform. Men jag är rädd för den inger känslan av Lilla huset på Prärien, precis som matronan ovanför här skriver.
  Vill inte köpa fler plagg utan att ha sett dom på ”någon bloggerska”. Produktbilder i all ära, men inget slår bilder av en provning på en ”vanlig kropp”./K

  Reply
  • Lingonberrie
   27 oktober, 2010 at 21:39

   Det hade varit kul att göra en shoppingtur med dig Mimmi! Kan du inte ta flyget till Köpenhamn? 🙂
   Jag kanske provar en trea i old pink på ajabaja i morgon, men den de hade när jag var där sist var väldigt liten. Den blåa kunde jag ju ha trea……
   Nåja, nåja….vem vill vara Laura Ingalls? När man kan vara Annie Oakley?

   Reply
 • chatarina
  27 oktober, 2010 at 21:54

  Hej! Förstår att det kan vara skönt att komma hem..ja, flanellklänningen är mjuk och skön..jag tycker jättemycket om den..min scarf scarf har kommit:) titta en gång till på bilden;) den gillar jag också väldigt mycket..
  Kram och ha en fin kväll

  Reply
 • Viola
  28 oktober, 2010 at 08:57

  jag får göra mig till taleskvinna för de småbystade 😉
  Tror att det har ganska mycket med axlarna också att göra hur den här sitter och jag tror den är oerhört svårburen. Så småbystad som jag är så är den ändå en ”nej tack” blus.
  Om inte annat ser du oerhört förtroendegivande ut som Dr Lingon. Kan jag få ett recept på en Molly tack? Det skulle lugna mina stressade nerver 🙂
  Kram från V

  Reply

Leave a Reply