Menu
Lingon om..... / Odd Molly

Flannel på G och aphjärnor

På väg hem till mig från Freeport, en flanneldröm med volanger och rosett!
Tack för tipsen, den fanns även på tyska ebay som Mimmi hade koll på men jag fattar inte riktigt hur man lägger bud där så det blev Freeport istället.
Den här med en kofta i royal ovanpå och ett par höga stövlar kanske?:-)
Bortsett från detta lilla gosiga glädjeämne är jag ganska apförbannad i dag. Jag liksom ler grimaserande och är grumpigt sur inuti:-) Husförsäljningen vacklar lite, champagnen är inte uppkorkad än, och på jobbet har jag dragit igång en positiv-kampanj (måste komma på ett roligare namn) för det råder så negativa vibbar på fikapauser och luncher att ingen står ut med att fika tillsammans med min avdelning längre.
Så fort någon börjar gnälla okonstruktivt så avbryter jag och ställer till cirkus tills vi skrattar istället. Eller så ursäktar jag mig och går på toaletten och säger att dom får gnälla som attan nu ett par minuter tills jag är tillbaka:-)
Än så länge går det ganska bra, jag funderar på att lägga till lite skyltar i olika färger med text på att vifta med, för det blir lite arbetsamt med att ställa till cirkus hela tiden. Skyltarna kommer i fas två när gnällbacillen har fått på käften och gett med sig, då borde det räcka med att försiktigt sträcka sig efter den gröna, röda eller lila vimpeln för att få önskad effekt.
Naturligtvis kan man få ösa ur sig jobbproblem inför sina kollegor och lufta läget, men det vi har här hos oss är bortom alla gränser, beyond all sense, och har varit så länge länge. Vi har liksom kommit till den gränsen att vi drar ner varandra i ett tråkigt hål av pessimism, så nu får det vara nog, det går ut över arbetet som känns mer tungt än det borde.
Husförsäljningen kan jag inte göra så mycket åt mer än att vänta ett par dagar till och ha is i magen, det är visst mer stressande för själen än jag trodde?
Tjoflöjt! Bortsett från detta så skiner solen här i skåneland, lunchpausen är inledd och jag ska till tandis i eftermiddag samt lämna in Eden melton coat på reklamation.
Hur har ni det idag? Är det fler än jag som har aphjärnor till arbetskompisar?
Kramar!

No Comments

 • Solid
  12 oktober, 2010 at 12:39

  hej!
  jag hoppas att allt löser sig med husförsäljningen. grattis till den söta flanelldrömmen. Min arbetsplats är hyfsat bra men min förra går inte i ord att beskriva och när en av de duktigaste medarbetarna blev beskylld för att bränna ner hus då hade alla anständighetgränser passerat. Jag ställde frågan som alla borde ha ställt, Vilka hus är nerbrunna? svaret jag fick var att frågan var irrelevant och inte fick ställas och att jag skulle vara tyst. Inga hus hade brunnit, jag bytte arbetsplats och han som blev falskt beskylld äger idag ”halva bygden”.
  Kram från Eva

  Reply
  • Lingonberrie
   12 oktober, 2010 at 16:32

   Hej Eva, ja tänk vad människor kan hitta på? Bränna ner hus, bara som ett rykte? Skönt att du bytade arbetsplats så småningom:-) Mina jobbekompisar är snälla och trevliga men den negativa jargongen runt omkring våra arbetsuppgifter är på en absurd nivå. Ja, vi har någon galen mytoman på arbetsplatsen också men det är mer underhållande:-)
   kramar tillbaka till dig!

   Reply
 • Mimmi
  12 oktober, 2010 at 13:19

  Husförsäljning är nervpåfrestande… hoppas det går bra.
  Fika… uhum… ibland så är det skönast å fika ensam:) eller strax efter/före alla energitjyvar.
  Du kan ju ordna ett alternativfika med positiva kollegor./K

  Reply
  • Lingonberrie
   12 oktober, 2010 at 16:33

   Ja, jag brukar faktiskt fika själv ganska mycket, har ett eget rum tjohoo, med en dator i:-) Gissa vad jag gör då?
   Vi kanske kan ha en virtuell bloggfika någon dag?
   K

   Reply
 • Helen
  12 oktober, 2010 at 13:24

  Nä inga aphjärnor på min praktik.
  Du kanske ska köpa ett varsitt lila armband åt dem? Det ska man flytta från ena armen till den andra avrje gång man gnäller, klagar eller snackar skit om någon. När man klarar 21 dagar utan förflyttning anses man vara del i att skapa en klagofri värld.
  Hittades på av de här:
  http://www.loveit.se/
  Flanell känns helt rätt i höstsolen. Själv har jag dock velour idag. =)

  Reply
  • Lingonberrie
   12 oktober, 2010 at 16:35

   Hej Helen,
   Det låter som en bra idé med armband. Jag hade mer tänkt på vimplar i olika färger, typ rött kort eller nåt liknande. Skönt att dina arbetskompisar är trevliga, det betyder så mycket.
   Flannel och velour är kusiner, lika sköna båda..

   Reply
 • Cattis
  12 oktober, 2010 at 18:26

  Vad kostade check med dressless på Freeport? Hade dom även andra flanellklänningar som t ex check me andress? Jag formligen älskar flanell och måste bara ha en sån 🙂 Vad kostar den på Freeport?

  Reply
  • Lingonberrie
   12 oktober, 2010 at 19:13

   Hej Cattis,
   Check me dressless fanns i olika färger och storlekar och kostade 1300 kr. Det kändes som rätt mycket ändå, jag vet inte vad jag hade förväntat mig på en outlet men nypriset var hela 2000 kr på den och trots allt får jag ju en ny och helt obegagnad klänning så jag slog till:-)
   Check me andress vet jag inte om den finns men du kan ringa och fråga, den tror jag hade ett nypris på ca 1500 kr så den borde ju vara billigare än ”min”. Om jag minns rätt..
   Lycka till med det!

   Reply
 • Cattis
  12 oktober, 2010 at 21:45

  Tack snälla för snabbt svar! 1300 är din fantastiska klänning värd. Den ser ut som en fint inslagen julklapp 🙂
  Jag får nog ringa Freeport och se vad dom har och om dom skickar med posten förstås.
  /Cattis

  Reply

Leave a Reply