Menu
Böcker / Längre inlägg med mycket bilder / Odd Molly

Lovely day – Fröken Siv och Donna

God morgon!!
Här kommer gårdagen lilla fotoreportage! Jag klipper in lite bilder runt om kring Odd Mollyeriet så blir det lite dagbok för mig också. Hoppas att det inte gör något:-) Den här bloggen kommer trots allt inte bara handla om mode och fläääärd. Flärd är ett så kul ord så det måste användas lite oftare.

Efter att ha målat och svettats hela förmiddagen tog jag tåget till Hässleholm, min barndoms stad faktiskt. Det var tjugo år sedan jag flyttade härifrån så alla butiker ligger numera på fel ställe, saker och ting ändrar sig och jag tror i min enfald att alla som jag kände då ser precis likadana ut som för tjugo år sedan. Plus att jag känner mig som en förvirrad tonåring igen:-)

Fröken Siv ligger bokstavligt talat två stenkast från tågstationen, så hit hinner man även om man har ett litet tågbyte. Deras blogg finns här: http://frokensiv.blogg.se/ I butiken har man ett bonussystem som går ut på att var femte plagg man köper  får man för halva priset. Det blir rätt fet rabatt på en Overcast Coat!

Lööövely!   Wallet says: -Noooooo Den här är mjukare i färgerna än på bilden. Jag är ingen Lovely knittjej tyvärr. Fint på andra men det har aldrig känt trivsamt på mig. Min kroppsform tenderar lite äpple och då blir det problem men den här modellen och så blir det för långa armar. Men man kan ju alltid drömma…..

Vackra färger!  Wallet says: -Nooooo

Tjusiga Militaryhörnan. Jag vill ha en av varje!  Wallet says: -Nooooo

Fina butiken! Här finns mycket fina barnkläder att titta på.

Och så säljer dom mitt favoritskomärke El Naturalista. Skor med naturfärgat skinn och vissa modeller är helt återvinningsbara. Sköna.

Åsså lite provning, jag var ju tvungen att testa den lövely kombon men med armen över huvudet drar jag isär koftan. Alltid kul att prova ändå även om det inte funkar helt hundra.

Den här sköna Velourklänningen har jag varit kär i sen produktbilderna kom. I just den här färgen. Men jag har ingen användning för den mer än att mysa hemma i och velourkompaniet i min garderob är fulltaligt. Så tyvärr. Om någon hittar den på rea i storlek 3 så hör av er. Och så hör jag rösten Wallet says: -Nooooo00 Men visst är den underbar! Kolla Mimmi här.

Gulliga niner.

Bokfestivalen i Kristianstad. Men jag är på väg till..

Donna, en jättefin och tjusig butik. Jag tappade fattningen helt och tog inga bilder därinne men det blev lite provning även här om ni orkar:-) Dessutom träffade jag världens vackraste Mollysyster härinne som jag försökte få på bild men hon ville tyvärr inte. Hon var en riktig färgsymfoni i Million dollardress, benvärmare och stor scarf. Helt enkelt det snyggaste jag sett på länge. Det är så kul när man ser någon som har en egen stil som man inte alls kunde tänka sig själv men som bara ser underbar ut. Inspiration!!

Jag gör ännu ett försök, här en storlek 2 som är lite trång över kroppen men med lagom armar.

Fina Quicktip Tunic, jag vill ha en av varje färg!!  Wallet says: -Nooooo
Väldigt figursmickrande. Jag har en svart som jag älskar och har till allt.

En egen ukke skulle vara kul. Och vansinnigt irriterande för min omgivning! Men hur skulle jag kunna välja färg?

Efter mollyspaningen gav jag mig av till Konserthuset för att träffa maken och höra en föreläsning. Det här är kanalen i Kristianstad i bästa Monetstil. Så vacker eftermiddag!

Lite boknörderi för den som är sugen.
Här är Karin Alvtegen som faktiskt är brorsdotterdotter till Astrid Lindgren. Hon har skrivit deckarna, Skam, Skuld, Skugga, Saknad, Svek osv. Nu byter hon inriktning och kommer med en roman som heter ”En sannolik historia”.

Kvällen huvudattraktion för oss: Jasper Fforde signerar våra böcker! Jippie. Efter detta så höll han ett roligt föredrag om sina böcker, författarskap mm. Han är helt enkelt skitrolig. Jag har ännu inte läst något av honom men ska börja på den första boken översatt till svenska ”Var är Jane Eyre”?. Min make rekommenderar att man helst läser dom på engelska för det är mycket ordvitsar och annat underfundigt som kanske inte blir lika kul på svenska. Böckerna är i en serie av sex stycken än så länge.
Ja. Det var allt för igår. En helt underbar dag.
Kramar!!!

No Comments

 • Fröken Abbe
  5 september, 2010 at 09:41

  Vilka fina bilder! Men den där underklänningen var ju klockren! Minns du vad den kostade? Och vilket märke det var? Var den mycket urringad i halsen? Blir sugen på att ta en tur dit i slutet på nästa vecka!
  Kram

  Reply
 • Lingonberrie
  5 september, 2010 at 12:09

  Den är underbar och fick följa med hem. Tyvärr i det dyraste laget 499 kr men den passar till nästan allt i min garderob och är liksom ett riktigt plagg. Jag mailar dig en bild på den lite senare så får du se hur överdelen ser ut. Om jag hittar din mailadress på din websida:-)
  Kramar!!!

  Reply
 • Linda G
  5 september, 2010 at 17:40

  I love Kristianstad!!!Myspys-stad med skit-trevliga mäniskor:)

  Reply
  • Lingonberrie
   5 september, 2010 at 19:55

   Ja me, jag tror jag skulle kunna åka dit en dag och bara fika…

   Reply
 • Helen
  5 september, 2010 at 18:41

  Vilka fina bilder! Du får verkligen Kristianstad att se ut som en trevlig stad.
  Vilket det tyvärr inte är sådär särskilt mycket. Folk är ganska otrevliga rent allmänt; speciellt mot Stockholmare, de är oartiga och det är en riktig småstad där alla vet allt om alla.
  Men… som tur är finns det vissa ljuspunkter som gör att man trots allt bor kvar och Donna och Bokfestivalen är två av dem! =)
  (Kulturlivet är fantastiskt för en så liten stad)

  Reply
  • Helen
   5 september, 2010 at 18:42

   Och ett PS: Ta en rosa ukulele – dottern har en sån! =)

   Reply
   • Lingonberrie
    5 september, 2010 at 19:43

    Eller gul, eller grön! Jag kan se mig själv stå där med tre stycken vid kassan:-)

    Reply

Leave a Reply