Menu
Lingon om.....

Saknad

Idag har jag saknat min mamma otroligt mycket. Jag tänkte egentligen inte skriva så mycket om det i bloggen men det är svårt med sorg. Jag vet inte hur sorg fungerar egentligen och jag behöver skriva lite. Min mamma gick bort förra året väldigt hastigt och det har varit tungt och ensamt. Man känner sig lite avklippt tror jag när man mister sina föräldrar. Sommaren har inte varit så jobbig, jag har inte tänkt så mycket på det överhuvudtaget, men nu sista veckan tänker jag på henne varje dag ofta vid sängdags. Bara en sån enkel sak som att nu är det svampdags, då tänker jag på hennes glädje över hemliga kantarellställen och vakande över dessa så att ingen skulle lyckas hinna komma dit före. Och glädjen i telefonsamtalen när hon stekt kantarellerna i mycket smör och lagt dom på en macka. Ibland ser jag ett klädesplagg som jag vet att hon skulle ha älskat, som jag skulle ha köpt och överraskat henne med. Då känner jag mig så ledsen och snuvad på dom tillfällena. Små saker ibland, och ibland stora. Så kan det aldrig mer bli. Naturligtvis är jag tacksam för allt vi har haft tillsammans men sorgen över det som inte bli av är stor, enorm.

Jag tror att jag tänker mycket nu för att vi ska flytta snart och mamma kommer aldrig att se det nya vi kommer till, men huset vi bor i nu har hon hjälpt till med det ena och det andra. Många växter i trädgården kommer från henne och nu ska vi lämna. Det blir på något sätt ännu ett avsked. Och även en nystart.

Men just nu önskar jag bara att hon vore här hos mig, på riktigt.

Kramar

No Comments

 • Viola
  26 augusti, 2010 at 18:00

  Jag vet ungefär hur du känner dig även om varje människa har sin egen sorg. Min pappa gick bort för snart 2 år sen. Vissa dagar saknar jag honom intensivt!
  Stor kram!
  Viola

  Reply
 • Lingonberrie
  26 augusti, 2010 at 19:12

  Stooor kram tillbaka, Viola! Saknaden går ju verkligen i vågor. Ibland starka så man nästa ramlar omkull och i bland milda som en bris.

  Reply

Leave a Reply