Hem & Trädgård,  Trädgården

Sensommarbilder, val och utmattning

Hej med några blommor från mig.

Helgen har flutit på och jag har följt valet, gått och röstat själv med lite tunga ben och nu någon sorts vakuum med tanken…hur ska det bli?

Det blir som det blir och jag har tusen tankar i huvudet såklart. Men jag orkar inte prata om det här utan vi tar lite blommor en stund i stället. 🙂

Kvällsljus i trädgården och Jätteverbena har självsåtts sig på några olika ställen i rabatten. Jag köpte en förra året som måsta ha fröat av sig ordentligt? Kul och jag blir nästan lite stolt fastän jag inte gjort något särskilt.

Den lilla oasen som var helt uttorkad efter sommarens värme har hämtat sig och många växter skjuter iväg på höjden. Jag har någon dahlia kvar som tokblommar och en fin solros.

Röd Flox och Jätteverbena.

Och blå flox, Blue Paradise och en dahliaknopp.

Tittut och så fin den är, solrosen. Den har förgrenat sig så det kommer många blommor på samma planta. En som jag definitivt kommer att så igen nästa sommar. En humörhöjare.

Jag kämpar på annars med det gamla vanliga. Balansen, livet och energin att göra saker utan att bli utmattad. Fylla på med lagom kul, lite tvångsträning och så bra kost. Det är mitt recept. 🙂 Det låter ju inte klokt egentligen men så är det. Och en skopa bra sömn.

Ibland önskar jag att jag orkade mer. Kunde tacka ja till mer. Vara superwoman. Nu är det mer orka lagom, gör inte för mycket så det blir en rekyl av trötthet. Undvik gropen. Men tänj gränsen. Ha roligt.

Balansen. Det är grejen.

Man behöver faktiskt inte göra allt. Dygnet har bara 24 timmar och vi lever en gång. Så då gäller det att göra det bra tänker jag, utan att bränna ut sig.

Ja, det var egentligen inte det jag tänkte skriva om men så kan det gå. Tangenterna knackar och blombilderna lever sitt eget färgglada liv, jag bara följer med.

Ha en finfin dag och ta hand om dig. ♥

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *