Trädgården

Sol och mys i trädgården

Hej igen!

Sol ja, fast det här är ju två kvällsbilder som får börja det här inlägget. Jag bara toknjuter av sommarvärmen och kvällarna, precis som alla andra och det är så svårt att gå in ibland. Jag vill dröja mig kvar ute och fånga det sista ljuset.

Den blå alpklematisen blommar vid rosenbågen och jag poserar i mjuk klänning från GudrunS. Jag gillar mjukt. Och jag borde kanske visa ansiktet också men det ville sig visst inte den här kvällen.

forgetmenot

Blå ”förgät mig ej”, blomman som var en favorit för mig som barn och mamma sa usch….ogräs..och jag fattade ingenting. Nu vet jag att de sprider sig fortare än vinden men de är lika fina ändå. Lätta att dra upp ur jorden och sitter inte så särskilt hårt.

löjtnantshjärta

En annan favorit i rabatten är vit löjtnantshjärta. Den skulle jag gärna ha flera av…får fundera på det. Eller kanske en rosa?

toscana pelargon

På pellisfronten är jag hård mot mig själv i år. 🙂 Hur det nu ska gå? Jag ska alltså inte köpa på mig för många blommor utan just nu är antalet tre. En vanlig laxrosa och så två vita mårbacka.

Här är favoritplatsen i värmen! Underbara uteplats och ett parasoll som sjunger på sista versen, hoppas att det håller säsongen ut. Att sitta här under är ljuvligt skönt, för mitt på dagen är det alldeles för varmt att sitta i solen.

Jag provar att spela memory med mig själv först och sen med sambon. Efter en stund minns jag reglerna….tänk har nog inte spelat det sen jag var barn? Det märks helt klart att jag inte är särskilt fokuserad långa stunder så det här kan jag gott träna på lite då och då.

Ljuset skiftar och skuggorna flyttar sig från morgon till kväll. Jag tycker det är skojigast att fotografera på morgonen men det går ju också mitt på dagen om det inte är helt rätt in i solljuset.

Någon sorts lilja?

Jag har glömt vad den heter förstås men det är en mycket dekorativ typ.

Sist men inte minst, alla dessa aklejor.

Jag tycker de är så fina och man vet aldrig hur de korsar sig och hur färgen blir. Ett lotteri.

Barndomsminnen och försommarkänsla. Inte dumt alls…

Det finns ju såklart mycket mer att skriva om och berätta men jag får försöka hinna kapp lite senare. Livet rullar ju på. Framåt i full fart tror jag.

Ha en finfin vårsommar önskar jag dig som kikar in här!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *